Background Image

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over het suar hout, de tafels, onze werkwijze en onderhoud

Lees hier de veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij neem dan vooral contact met ons op!

Is het hout legaal verkregen/gekapt

Ja, het hout is legaal verkregen en gekapt. Suar is een veel voorkomende schaduw leverende boom uit duurzaam verbouwde bossen, omgevallen bomen of bomen die verwijderd moeten worden voor projectontwikkeling of wegenbouw. Deze bomen zouden anders verbrand worden door de lokale bevolking.

Al onze tafels zijn voorzien van een V-legal certificaat wat betekent dat het op duurzame legale manier gekapt is volgens de regels van The European Timber Trade Federation (zie ook http://ettf.info/).


Zijn de tafels duurzaam

Suar-hout wordt al 100 jaar verbouwd in Indonesië en gebruikt voor de meubelindustrie. Al onze tafels zijn voorzien van een V-legal certificaat wat betekend dat het op duurzame legale manier gekapt is volgens de regels van The European Timber Trade Federation (zie ook http://ettf.info/)


Kan ik ook een ander onderstel krijgen

Ja, dat is zeker mogelijk. De tafels worden standaard geleverd met de originele (Suar)houten poten. Maar tegen een kleine meerprijs kunnen we deze leveren met een stalen onderstel of met een onderstel van steigermateriaal. Neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.

Binnenkort zullen we voorbeelden van de onderstellen op de website plaatsen


Waarom kan de tafel niet dunner dan 6 cm

Het hout werkt en droogt nog verder. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan. Als het hout dunner is gebeurt dit nog sneller. Bij de minimale dikte van 6cm kunnen er pinnen door de breedte van de tafel geschroefd, deze houden de nerven samengedrukt waardoor de kans op scheuren wordt verkleind. 

Omdat de tafel een dwarsdoorsnee van 1 stam is ontstaan er na verloop van tijd werknaden in het blad. Dit is niet te voorkomen bij Suar-hout en hoort ook bij het karakter van deze tafels.


Hoe onderhoud ik mijn tafel en voorkom ik scheuren zo veel mogelijk
  • Vermijdt grote temperatuurwisselingen (niet in directe zon of bij een warmtebron) 
  • Niet stoffen met een droge doek, hiermee maak je krassen op de tafel 
  • Regelmatig schoonmaken met een geoliede doek om stof te verwijderen
  • Olie de tafel eens per 3 maanden met een blanke was of teakolie
  • De tafel kan ook worden schoongemaakt met water en zeep (let op: gebruik nooit een alkalische zeep deze beschadigt de tafel permanent

Als je dit doet, kun van je lang van je tafel genieten.

Omdat de tafel een dwarsdoorsnee van 1 stam is ontstaan er na verloop van tijd werknaden in het blad. Dit is niet te voorkomen bij Suar-hout en hoort ook bij het karakter van deze tafels.


Ik wil alleen een plank van suarhout geen afgewerkt product. Kan dat

Het is helaas niet mogelijk om hout als grondstof te exporteren. Alleen afgewerkte producten mogen uit Indonesië geëxporteerd worden.